Onderhoud voor canvas producten

Mocht een canvas product erg vervuild zijn dan is het belangrijk dat die op  een juiste manier gereinigd wordt. Wij reinigen zelf niet en laten dit over aan geproffesionele bedrijven. Wij kunnen wel een advies geven De kostprijs voor reiniging wordt bepaald door het gewicht van het canvas product. Ook kunnen wij de uw canvasl controleren op gebreken en deze repareren. Belangrijk voor ons is, dat u een tevreden klant bent en vooral blijft.
verandazeil rolfzeilmakerij

OORZAAK VAN SCHIMMEL

De vorming van schimmelgroei is nooit helemaal uit te sluiten gezien het vochtige klimaat van Nederland. Schimmels worden door verschillende factoren veroorzaakt zoals:  • Kookdampen die tegen de binnenkant van de tent condenseren. Deze bevatten veel voedingstoffen voor schimmels.

  • De beperkingen voor het gebruik van bepaalde chemische producten voor de behandeling van stoffen. (Europese milieunorm voor schimmelwerende producten)

  • Vochtig klimaat.

SCHIMMEL VOORKOMEN

Voor schimmelvorming zijn vier elementen noodzakelijk: vocht, warmte, kiemcellen en voedingselementen. Een van deze vier elementen uitschakelen volstaat om schimmelvorming te voorkomen. Met onderstaande tips kun je schimmelgroei afremmen.  • Voordat de boottent wordt teruggeplaatst is het verstandig om de buizen en de kuip af te nemen met schimmelreiniger van HG. Had u al last had van agressieve schimmelgroei, is het raadzaam om alles grondig af te nemen. Let op: kijk van tevoren of het materiaal niet verkleurt. En spoel het later met veel schoon water af. Gebruik bij het schoonmaken geen zeep.

  • Zorg ervoor dat de tent schoon en droog is voordat u het opbergt.


  • Liever geen eten klaarmaken onder de kap of bimini. In rook, gas en kookluchtjes zitten schadelijke micro-elementen die een voedingsbodem creëren voor schimmels.
Image

Contact informatie

Rolfzeilmakerij

Rolf de Jong
Singel 18-C
Grou
Friesland

KvK: 51912589
Tel: 06 - 8113 3883

Openingstijden:

maandag 08 - 12 uur
dinsdag 08 - 12 uur
woensdag 08 - 12 uur
donderdag 08 - 12 uur
vrijdag 08 - 12 uur
zaterdag gesloten
zondag gesloten
Buiten deze tijden op afspraak