Onderhoud Boottent/jachtzeil

Mocht een kap erg vervuild zijn, wij werken met een bedrijf die de kappen op een juiste manier reinigd. De kostprijs voor reiniging wordt bepaald door het gewicht van de boottent/jachtzeil. Ook kunnen wij de boottent/jachtzeil controleren op gebreken, en deze repareren. Belangrijk voor ons is, dat u een tevreden klant bent en vooral blijft.

Oorzaak van schimmel.

De vorming van schimmelgroei is nooit helemaal uit te sluiten gezien het vochtige klimaat van Nederland. Schimmels worden door verschillende factoren veroorzaakt zoals:

• Kookdampen die tegen de binnenkant van de tent condenseren. Deze bevatten veel voedingstoffen voor schimmels.
• De beperkingen voor het gebruik van bepaalde chemische producten voor de behandeling van stoffen. (Europese milieunorm voor schimmelwerende producten)
• Vochtig klimaat.

Hoe voorkom je schimmel?

Voor schimmelvorming zijn vier elementen noodzakelijk: vocht, warmte, kiemcellen en voedingselementen. Een van deze vier elementen uitschakelen volstaat om schimmelvorming te voorkomen. Met onderstaande tips kun je schimmelgroei afremmen.

• Voordat de boottent wordt teruggeplaatst is het verstandig om de buizen en de kuip af te nemen met schimmelreiniger van HG. Had u al last had van agressieve schimmelgroei, is het raadzaam om alles grondig af te nemen. Let op: kijk van tevoren of het materiaal niet verkleurt. En spoel het later met veel schoon water af. Gebruik bij het schoonmaken geen zeep.

• Zorg ervoor dat de tent schoon en droog is voordat u het opbergt.

• Liever geen eten klaarmaken onder de kap of bimini. In rook, gas en kookluchtjes zitten schadelijke micro-elementen die een voedingsbodem creëren voor schimmels.

Professionele reiniwp50a5f3ee 00ging.
Verweerde boottenten en jachtzeilen gereinigd en gecoat. Vraag naar informatie bij Zonklaar.